Tots els productes de ceràmica que pots trobar a Himalayan Paradise provenen de la ciutat medieval de Bhaktapur, una de les tres ciutats de la Vall de K athmandu, al Nepal. Aquesta ciutat està catalogada com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i als seus estrets carrers segueix viva la ancestral tradició newar de l'artesania en ceràmica.

Himalayan Paradise treballa a Bhaktapur amb dues entitats que són, alhora, col·laboradores de Mahaguthi i Sana Hastakala. Són petits tallers artesans que estan gestionades sota els principis del comerç just. En ells no hi ha treball infantil, estan majoritàriament formats per dones i aquestes reben el mateix sou que els seus companys homes, i els salaris que reben tots els treballadors són justos i els permeten viure amb dignitat.Se segueixen normes de seguretat, salubritat a la feina i no contaminació, i es respecten els horaris i les festivitats acordades entre tots els treballadors .

A Sanu Timi, un poble proper a la preciosa ciutat newar de Bhaktapur, es troba Everest Pottery, un petit taller dirigit per dos germans amb tota una vida dedicada a la ceràmica. Aquí tots els processos de fabricació es realitzen de manera artesanal, des del disseny de la peça, fins al pintat i la cocció.

Cada any visitem els nostres companys terrissers de Bhaktapur i hem pogut veure com mantenen viva la centenària tradició de la ceràmica al Nepal, utilitzant mètodes totalment artesanals i assegurant un comerç just i sostenible. Emprant la seva ancestral saviesa per crear preciosos objectes de decoració i parament pensats per ser usats i gaudits avui dia.

Productes d'EVEREST POTTERY a HIMALAYAN PARADISE: teteres, parament (plats, tasses, jocs de sushi…), encensaris, cremadors d'essències, escultures, mandales i articles de decoració.