A Himalayan Paradise fa més de 10 anys anys que treballem de manera directa i personal amb un taller d'artesans anomenat Deep Curio i situat als afores de Katmandú.
Està especialitzat en fer mobles de fusta que són rèpliques d'antigues peces originals del Tibet.
Tots els seus productes estan fets i pintats a mà segons la tècnica tradicional tibetana, i les peces destaquen per la qualitat i el detall. Gran part dels seus membres són artistes i artesans tibetans exiliats al Nepal, compromesos amb la preservació i conservació de l'art tibetà.

Hem pogut veure bé de prop la progressió i evolució d'aquest taller, i com a partir d'un solar sense coberta i amb uns recursos limitats, a base d'esforç i dedicació, han arribat a ser els artesans encarregats de la decoració de diferents monestirs al Nepal i al Buthan.

Els materials emprats són:

-       Estructura: fusta de pi (fusta no protegida – NO CITES).

-       Decoració en relleu: coles naturals (resines), carbonat càlcic, sucre, oli, llet de iac.

-        Pintura: coloració acrílica de llarga durada, a prova d'aigua.

-       Tirador: llautó.

La tècnica usada és l'anomenada “policromia sobre tela a l'anvers”, en la qual s'utilitza un llenç delicadament aplicat sobre fusta massissa sobre el la decoració pictòrica i el relleu. Aquesta és una tècnica original tibetana utilitzada tradicionalment per realitzar treballs pictòrics sobre mobles.

El resultat són uns mobles exclusius, d'alta qualitat i amb un elevat nivell de detall.


Productes DEEP CURIO a HIMALAYAN PARADISE: mobles, còmodes, prestatgeries, taules, tauletes de nit, taules plegables de lama, baguls, torgums, etc.